Najem vozila v rent a car poslovalnici je padel v vodo

Letošnje počitnice, poletni dopust, načrtujemo preživeti malo drugače kot po navadi. V planu je tri tedensko potepanje po enem najlepših vulkanskih otokov.

Potepanje v pravem pomenu besede, avtomobil, pes, šotor in midva. Prave robinzon počitnice. Pravzaprav ni kaj dosti za načrtovati. Določiš datum odhoda in prihoda, rezervacija trajekta v obe smeri in to je to. Hrana bo iz nahrbtnika, kot da bi šli v hribe, šotor in kamp oprema je vedno v pripravljenosti in pregledana, garderoba pa je minimalna, nekaj kratkih majic in kratkih hlač, mogoče kakšna topla oblačila za primer slabega in hladnega vremena. Še največ časa smo porabili za iskanje primernega avtomobila, naš namreč ni primeren za takšno vrsto potepanja, je premajhen.

Potrebovali smo karavana, z dizelskim motorjem, da bo poraba čim manjša. Presenetila pa me je cena najema avtomobila pri rent a car izposojevalnici. Na kar nekaj rent a car poslovalnicah so me odvrnili z odgovorom, da za tako vrsto potovanja ne posojajo svojih osebnih vozil, ponujali so kamperje, katerih cena pa je bila vrtoglavo visoka. Moja poštenost, da sem vedno povedal namen izposoje avtomobila, me je tokrat stala kar nekaj sivih las na moji obriti glavi. V bližnji okolici našega kraja ni bilo rent a car poslovalnice, ki bi nam posodila svoj avtomobil. Pri telefonskem pogovoru s svojo sestro sem omenil težave z najemom vozila pri rent a car poslovalnici in je omenila, da pozna nekoga, ki bi mi bil pripravljen posoditi svoje vozilo in to po polovični ceni rent a car poslovalnice.

Najem vozila v rent a car poslovalnici je padel v vodo

Letošnje neurje s točo mu je v celoti poškodovalo novega karavana, zavarovalnica mu je ocenila škodo za novega, ki ga je tudi nabavil, tega poškodovanega pa tako posoja naokrog, za res nizko ceno. Pa z avtomobilom ni bilo nič narobe, samo zvita in poškodovana pločevina od toče. To je vse. in tako se dopustniško potepanje lahko prične.